Direktlänk till inlägg 20 september 2010

Jakt över stående fågelhund

Av Mattias Edström - 20 september 2010 20:22

24/8 åkte jag, Ida,Daniel,Niclas & Anna ner till Lustbuan för 5 dagars fågeljakt.

Med oss hade vi Smokey(pointer) Tjabo (korthårig Vorsteh) och Boss (min och Idas korthåriga vorsteh).

På tisdagkväll lade vi upp lite strategier om vilka hundar som skulle gå vart, jag har tidigare varit ute i marken under sommaren och det är i princip lika mycket fågel oavsett vart på marken man går.


Onsdag morgon släppte vi Boss på ett ställe som jag vet att det finns bra med tjäder på, han går lite stort tyvärr och efter ca 10 min hör vi ett yl ca 300 m ifrå oss.

det visade sig vara älg och den sprang han efter i 1,5 km enligt astron som jag är mycket glad över att jag satt på honom den dagen.

När han efter 15 min kom tillbaka var han lite skärrad.. vi släppte Tjabo då boss kom tillbaka och när vi kom ner till Orrflon stod han väldigt fint, tyvärr han riporna lyfta utom skotthåll.

Boss missköte sig även sitt andra släpp då han drev hare, dock han vi korrigera honom i bakspåret.

Torsdag morgon släppte vi boss på den myr vi hade haft riporna för tjabo och dessa hade kommit tillbaka, boss stod och Ida manade på och tillslut lyfte dom.

Varken jag eller Daniel hann med när de lyfte.

Riporna satte sig igen 50-70m bort och ida fortsatte mana på Boss, en ripalyfter och kommer precis framför mig så jag får skjuta första fågeln åt Boss. Apporten gick bra, Matte & Husse blev överlyckliga.

 

                                      Boss med sin första Ripa


Torsdagen bjöd på både fågeljobb och bommar, fredagen likaså.

Tjabo tyckte vi jägare var för långt borta så han ordnade en järpe alldeles själv.

Micke anslöt under fredag kväll och jagade med oss resten av helgen, efter att vi gått hela lördagen så åkte tjejerna in och till campingen och grabbarna tog Smokey och gick ner på Orrflon.

Innan vi ens kommer ner på myren så stöter Smokey en tjäderhöna som vi får, vi gick runt resten av myren och på väg tillbaka mot vägen ser Daniel hur Smockan står mot en rotvälta.

Ingen av oss kunde väl tro att det skulle vara fågel där men det var det och Smokey tog den själv(enligt matte apporterar Smokey inte gråfågel)


 Söndagen avslutades med 16 olika fåglar men Diana var inte riktigt med oss..


 

                                      Smokey och hans hönor


Daniel kokar kaffe


Niclas & Mattias


  Niclas & Anna

I Väntan på Smokey

 

  Anna & Tjabo


    Niclas,Smokey, Daniel & Mattias


 

  Samkväm i Lustbuan


  Ida, Anna & Niclas    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mattias Edström - 19 oktober 2010 17:05

Första morgonen på oktober jakten hade jag turen att få välja pass som förste man. Jag valde ett pass efter en traktorväg med ett stort fint hygge framför passet där det stupat några älgar senaste åren. Från bilväg är det ca 600m att gå och när j...

Av Mattias Edström - 4 oktober 2010 17:51

I lördags var det Maestros tur att få springa av sig, redan på morgonen var han riktigt laddad. Pappa och Daniel passade och jag släppte Maestro på gårn hemma. efter ca 20 min kommer några väckskall och sedan är det fullt drev dock tystnade ha...

Av Mattias Edström - 20 september 2010 21:18

11/9 samlades vi kl 0530,första älgjakts morgonen är ju allt lite speciellt. Vi lottade passen och gav oss ut. Morgonen gav inget resultat och på eftermiddagen passade vi av för Bo´s hunn. När vi suttit på pass dryga timmen smäller det i en rik...

Av Mattias Edström - 24 augusti 2010 08:37

Augusti har gått i förberdelsernas tecken, jag har varit till Rätan några vändor och röjt älgpass,varit ner till Anders Landin och tränat fågelsituationer med Boss. I år har vi fått ytterligare 235 ha att jaga älg på och det innebar även att nya pa...

Av Mattias Edström - 8 juni 2010 21:45

2 1/2 månad kvar till Björnjakten börjar, ser fram emot den i år. På och ikring vår mark har det observerats en hel del björn så det ska bli spännande att åka tilk skogs 21/8. Förra veckan var jag nere på marken en kväll för att kolla efter lite ...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards